top of page

DARK CORE

10 JUN – 06 AUG  2020 //

Skovhuset Værløse //

Part of the group exhibition Melancholy – An accidental event

"Skovhuset i Værløse viser for tiden en lille, men poetisk gruppeudstilling med fokus på melankoli. Teamet er eviggyldigt, og udstillingens værker får et nøk op på væsentlighedsskalaen i en tid med pandemisk virus. Det første værk, jeg møder [...] er Michael Würtz Overbecks kvadratiske skulptur – et gråt podie fyldt op med grove stenskærver, som danner en livløs ørken. Gråt i gråt. I midten ligger en spejlblank glaskugle – sort som universet.

Begrebet melankoli har sin etymologiske rod i det græske ord for sort, melas, og chole, som betyder galde. Würtz Overbecks sorte kugle er som glasklar galde, der ligger og suger rummets energi til sig. Også tidligere har han med stor effekt i sine værker og installationer givet tungsindet rumlige billeder. Han er deprssionens formgiver.

Grækerne troede, at det var en overproduktion af den sorte galde i kroppen, der frembragte den tungsindige og depressive tendens, man ofte fandt hos digtere og kunstnere. Det er et smukt anslag i udstilllingen at præsentere melankolien sådan. Som et sort punktum eller sort hul at suges igennem." 

Uddrag af anmeldelse i Politiken af Mathias Kryger

Read full review published in Politiken

bottom of page